Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 20 του Γ.Α.Π, έγιναν 101 επί …ΣΑΜΑΡΑ. Αυξήθηκε το φαγοπότι...

Οι 20 του Γ.Α.Π, έγιναν 101 επί …ΣΑΜΑΡΑ. Αυξήθηκε το φαγοπότι...

 
Διαβάστε αυτήν εδώ την είδηση στο …γνωστό ΒΗΜΑ:Εκατόν ένας υπάλληλοι υπηρετούν στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαράσύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Βολεύτηκε καλά η… Καλαμάτα. Όπως γίνεται γνωστό από το έγγραφο του κ. Σταμάτη στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 72 εργαζόμενοι (ειδικοί σύμβουλοι - συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι), επίσης υπηρετούν 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και 21 υπάλληλοι μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, συνολικά δηλαδή 101 υπάλληλοι. 
Όσον αφορά την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (υπό τον κ. Π. Μπαλτάκο) υπηρετούν 46 εργαζόμενοι (μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες και αποσπασμένοι) εκ των οποίων 14 μετακλητοί, ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις από το ΠΔ 63/2005 (Α' 98), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με το Ν. 3323/2005, ανέρχονται σε 67. 
Στην δε Γενική Γραμματεία Συντονισμού (υπό τον κ. Δ. Μπαρτζόπουλο) αν και ο νόμος προβλέπει 63 θέσεις προσωπικού, εκ των οποίων 3 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, από αυτές έχουν καλυφθεί οι 2 εκ των 3 θέσεων μετακλητών και 3 θέσεις προσωπικού με απόσπαση. Πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσής της με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, στο πλαίσιο της οποίας ένας εργαζόμενος έχει αποσπασθεί και ένας έχει μεταταχθεί. 

θυμηθείτε και αυτήν εδώ την είδηση, πάλι από το ΒΗΜΑ:
 
Είκοσι σύμβουλοι... ύψους 1 εκατ. ευρώ για τον Γιώργο Παπανδρέου
Το ποσόν αυτό αφορά σε αμοιβές που έλαβαν από το 2009 έως το 2011
Ένα εκατομμύριο ευρώ -για την ακρίβεια 997.839 ευρώ- κόστισαν οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου, δίχως, ωστόσο, να κοινοποιήσει τα ονόματά τους…

Είναι τέλος πολύ ενδεικτικές οι απαντήσεις του κ. Σταμάτη. Το πόσο κόστισαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου για δύο χρόνια το μαθαίνουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Το πόσοι είναι σήμερα και πόσο έχουν κοστίσει ένα χρόνο τώρα, το αγνοούμε. Δεν πρέπει να το μάθουμε;
ΠΗΓΗ: alithia sto fos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου