Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα Bloomberg: Σε δυσμενή θέση η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές

Έρευνα Bloomberg: Σε δυσμενή θέση η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 
Έρευνα Bloomberg: Σε δυσμενή θέση η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές
Επιστροφή στα δυσοίωνα σενάρια για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας κάνει το Bloomberg.
Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα ένα 54% των αναγνωστών θεωρεί ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα είναι χειρότερη μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ το 31% χαρακτηρίζει «απίθανη» την χρεοκοπία της Ελλάδας, και είναι το πιο μεγάλο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει η χώρα από το 2010 όπου γίνονται οι έρευνες του πρακτορείου.
Η έρευνα βασίζεται σε ερωτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου από ένα δείγμα 900 αναγνωστών του πρακτορείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα από τους 300.000 συνδρομητές του. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πιθανότητα στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 3.3%
Στην τρίτη θέση μιας πιθανής χρεοκοπίας είναι η Πορτογαλία με ποσοστό 33%, ενώ η Ισπανία, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία, συγκεντρώνουν αρκετά χαμηλά ποσοστά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης.
Όσον αφορά τις πολιτικές μεγάλων ηγετών του κόσμου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε αποσπά το 70% των θετικών απόψεων των αναγνωστών, με την Ανγκέλα Μέρκελ να ακολουθεί με ποσοστό 65% και τον Ντέιβιντ Κάμερον να είναι τρίτος με ποσοστό 50%.
Στην τέταρτη θέση ο Μπαράκ Ομπάμα με ποσοστό 45% θετικών απόψεων για την πολιτική του.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλά δέν έχει οκαταλάβει ο Σαμαράς τί συμβαίνει; Ηδη έχει ξεπεράσεικατά πολύ σέ γελειότητα ακόμη καί τόν ΓΑΠ.
    Μήν πληρώνετε τίποτα φίλοι μου, μήν φοβόσστε τίποτα, αυτούς έχει κυριεύσει ο φόβος. Είναι ζήτημα χρόνου η κατάρρευσή τους! Καί χειρότερη θά είναι η θέση τή χώρας μας μετά τίς γερμανικές εκλογές καί θά χρεωκοπήσουμε . Ας τούς ανατρέψουμε πρίν προλάβουν οί εταίροι μας νά ετοιμάσουν τήν διάδοχη κατάσταση από τό ίδιο τό σάπιο πολιτικό "δυναμικό" τής χώρας. ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.
    Φ.
    Υποστράτηγος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή