Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Τί λέει ο Σαμαράς; Είναι καλά;

Τί λέει ο Σαμαράς; Είναι καλά;

Σαμαράς: Θα χρειαστούν μόνο 6 χρόνια για να επανέλθουμε στα προ κρίσης επίπεδα!



samaras
Η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας “Herald Tribune” στην Στοά του Αττάλου.
«Φέτος η Ελλάδα βρίσκεται στο 6 έτος μιας ύφεσης, κάτι πρωτόγνωρο και κατά τη διάρκεια αυτή χάσαμε το 25% του ΑΕΠ», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ αναφέρθηκε και στα ποσοστά ανεργίας. 

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές.

«Θα χρειαστούμε μόνο 6 χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο προ κρίσης και όχι δεκαετίες και αυτά είναι καλά νέα για την Ελλάδα και την ΕΕ» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση. Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς. Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου